Alle nieuws

Alle nieuws rondom het EPI-kenniscentrum, op het gebied van aardbevingsbestendig bouwen en alle thema’s wat aardbevingen aangaat wordt hier gedeeld.

Een nieuwe training: Communiceren in de bouw. Wie durft?

Communiceren in de bouw. Wie durft? Dat is de naam van de nieuwe communicatie- training van EPI-kenniscentrum. Dit in navolging van de training ‘Communicatie en gedrag in aardbevingsgebieden’ die, als onderdeel van de Erkenningsregeling van Centrum Veilig Wonen, al ruim 2 jaar wordt aangeboden.

Spreek elkaar meer aan op veiligheid

Het afstudeeronderzoek van Evelien Huizingh, ‘Het veiligheidsgedrag van bouwers’, dat in een eerdere EPI-Nieuwsbrief werd aangekondigd, is af. De masterstudent aan de Rijksuniversiteit Groningen liep op verschillende bouwplaatsen rond en interviewde vele bouwers. Zij constateert onder meer dat het nut van veiligheidsregels en beschermingsmiddelen soms onvoldoende wordt gezien. Ook mag men elkaar best wat meer wijzen op onveilig werken.

Turkse aardbevingsexpertise op Groningse grond

Dat kopt Trouw op maandag 10 april jl. boven een artikel over Ihsan Engin Bal, Turks wetenschapper die per 1 mei aan de Hanzehogeschool Groningen is begonnen als lector Aardbevingsbestendig en Kansrijk Groningen bij het Kenniscentrum NoorderRuimte.